Voor onderzoeksbeesten en ontwerphelden

Challenges


Challenge 1 – Uitdagingen in de klas

De derde challenge is om in de klas aan de slag te gaan met het uitvoeren van de uitdagingen van de W&T Challenge 010. Bij het werken aan deze uitdagingen werken de kinderen volgens de werkvorm Onderzoekend & Ontwerpend Leren en maken ze op een leuke en speelse manier kennis met Techniek & Technologie. Onderzoeken, ontwerpen en pitchen! Dat is wat de kinderen gaan doen.

De opdrachten geven alle talentgebieden de ruimte en worden in teamverband aangepakt onder begeleiding van een coach. Dit kan een leerkracht, BSO groepsleider en/of ouder zijn.

Jaarlijks wisselend thema

De W&T Challenge 010 uitdagingen dagen kinderen uit aan de hand van een jaarlijks wisselend thema. Deze editie is het thema Mobiliteit en gaan kinderen aan de slag met het Rotterdam van de toekomst. Vragen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: Hoe ziet Rotterdam er straks uit? Hoe verplaatsen we ons door de stad? Of, welke nieuwe vormen van vervoer zullen we in de toekomst gebruiken? De challenges dagen kinderen uit om volledig creatief en innovatief te zijn. Niets moet, alles mag!

Leeftijdscategorieën

De uitdagingen zijn ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en zijn opgebouwd uit de volgende vier leeftijdscategorieën:

  • Leeftijd 4-6 jaar (Groepen 1/2)
  • Leeftijd 6-8 jaar (Groepen 3/4)
  • Leeftijd 8-10 jaar (Groepen 5/6)
  • Leeftijd 10-12 jaar (Groepen 7/8)

Download onderaan deze pagina alle vier de uitdagingen.


Challenge 2 – de grote finale

Doe je mee aan de uitdagingen uit Challenge 1? Dan kan je ervoor kiezen om deel te nemen aan de grote finale eind juni.

De finale wordt gezien als het ultieme hoogtepunt van de W&T Challenge 010. Dit is hét podium waar alle teams kunnen laten zien welke creatieve ontwerpen zij hebben bedacht op de uitdagingen en hoe ze het proces hebben doorlopen. Na weken hard werken, onderzoeken en ontwerpen worden de teams beoordeeld door een deskundige jury en is het hun moment om in de schijnwerpers te staan!


Download hieronder de uitdagingen en ga met de kinderen in de klas aan de slag!

Uitdaging 4 – 6 jaar

Uitdaging 6 – 8 jaar

Uitdaging 8 – 10 jaar

Uitdaging 10 – 12 jaar