Voor onderzoeksbeesten en ontwerphelden
27 juni 2019, Ahoy Rotterdam

Inschrijving W&T Challenge 010 geopend

21 augustus 2018

Een Wetenschap & Technologie Challenge speciaal voor Rotterdamse kinderen uit het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang? In het schooljaar 2018/2019 is het zover! Gemeente Rotterdam, SWK Groep, KindeRdam, RVKO, BOOR, Kind & Onderwijs, het Maritiem Museum, Stichting DOENK én de pabo’s van Thomas More Hogeschool, InHolland en Hogeschool Rotterdam slaan de handen ineen om deze Challenge mogelijk te maken.

De eerste editie heeft als thema mobiliteit, een echt Rotterdams vraagstuk. Wat kunnen onderzoeksbeesten en ontwerphelden bedenken om de mobiliteit in de stad optimaal te maken? In teamverband werken kinderen (vanuit school en/of de BSO) aan één van de vier W&T-uitdagingen (afhankelijk van leeftijd en denk- en belevingsniveau).

Onderzoeken, ontdekken, ontwerpen en pitchen; dat is wat de deelnemers gaan doen. De leerkrachten en groepsbegeleiders ook! De Challenge bestaat uit verschillende modules waaruit je als school/BSO kunt kiezen. De W&T-uitdagingen worden in de klas/BSO groep uitgevoerd. Je kunt als leerkracht of groepsbegeleider kiezen voor coaching on the job. Daarnaast zijn er meerdere inspiratiebijeenkomsten waar je als leerkracht/groepsbegeleider naartoe kunt. En natuurlijk is er een grote finale op 27 juni 2019, in Ahoy!

Deelname aan de W&T Challenge 010 is gratis.