Voor onderzoeksbeesten en ontwerphelden

Finale

De grote finale

De grote finale is het hoogtepunt van de W&T Challenge 010. Na weken hard werken, onderzoeken en ontwerpen mogen de kinderen in de schijnwerpers staan! Ze kunnen laten zien welke ideeën zij hebben bedacht en hoe ze het proces doorlopen hebben. Een enthousiaste en deskundige jury kijkt mee. We maken er samen een mooie dag van!

.


Programma

Naast het presenteren van de W&T Challenge 010 oplossingen, is er ook een randprogramma. Tijdens het randprogramma kunnen de kinderen spelenderwijs kennis maken met de wereld van Wetenschap & Technologie.

Het programma start met een gezamenlijke opening en eindigt met een feestelijke prijsuitreiking.


Jurering

Op de grote finale zal de jury beoordelen op de volgende vier onderdelen:

  1. Teamwork – Hoe werken jullie als team samen? Dit onderdeel bestaat uit een test ter plekke en een gesprek met de jury over hoe de samenwerking is verlopen.
  2. Onderzoeksproces – Hoe ging het onderzoeksproces? Welke onderzoeksvaardigheden tonen jullie? Dit onderdeel bestaat uit een teampresentatie en het beantwoorden van juryvragen.
  3. Ontwerpproces – Hoe ging het ontwerpproces? Welke ontwerp vaardigheden tonen jullie? Dit onderdeel bestaat uit een teampresentatie en het beantwoorden van juryvragen.
  4. Pitch – Overtuig de jury van jullie oplossing en aanpak! Dit onderdeel bestaat uit een presentatie (pitch) en het beantwoorden van juryvragen. Voor de uitdaging ‘Schone Lucht’ vindt deze pitch plaats op het hoofdpodium en is het toegankelijk voor publiek. De overige juryonderdelen vinden in besloten ruimtes plaats.

De jury reikt vijf prijzen uit per leeftijdscategorie. Eén prijs per onderdeel en een hoofdprijs voor het team dat overall de beste beoordeling heeft.

Tijdens de beoordeling maken de juryleden gebruik van juryformulieren. TIP: Neem deze van te voren met het team door, zodat je weet waar de jury op let.


Wat kan je verder verwachten?

Op de finale wordt er foto- en videomateriaal gemaakt. Voor de kinderen zijn er via de coaches toestemmingsformulieren opgestuurd. Deze dienen op de dag van de finale ingeleverd te worden bij de receptie van de W&T Challenge 010.

Wil je niet op de foto- en/of video? Geef dit aan bij de receptie en haal daar een keycoard op, waarmee je voor onze foto- en videograaf herkenbaar bent.


Locatie

De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.